Strategisch personeelsplan

Strategische personeelsplanning (SPP) biedt organisaties concrete inzichten in de gewenste toekomstige formatie, zowel op het gebied van kwantiteit, kwaliteit, kosten en arbeidsrelaties.

 

Volgens een stappenplan en workshops brengen we de organisatie in kaart. We laten diverse toekomstige scenario’s de revue passeren waardoor we inzichten en bewustwording creëren bij directie en management. Met deze tool kunnen organisaties zich tijdig bemensen met de juiste medewerkers om zo concurrentie achter zich te laten.

 

Een SPP-project duurt minimaal 4-6 maanden. Vaak ligt de verantwoordelijkheid van het bemensen van organisaties bij het lijnmanagement. Het inzicht en de bewustwording in de strategische keuzes, het beleid en de opvolging hiervan zijn bepalend voor het succes van het SPP-project. Aan het einde van het project heeft een organisatie een werkbaar instrument (strategisch plan) en handvatten om deze in de toekomst zelfstandig te gebruiken.

 

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen door het invullen van het contactformulier of bellen met Wendy Arendsen, telefoonnummer: 06-21684040.